Srbský veľvyslanec pri NATO spáchal samovraždu

05.12.2012 Celý región

Belehrad 5. decembra (TASR) - Srbský veľvyslanec pri NATO Branislav Milinkovič spáchal v utorok v Bruseli samovraždu skokom z poschodia parkovacieho domu na hlavnom medzinárodnom letisku v belgickej metropole. Informáciu priniesli dnes belehradské médiá.

Milinkovič sa podľa nich zabil pred očami námestníka srbského ministra zahraničných vecí Zorana Vujiča, ktorý vedie úrad pre bezpečnostnú politiku. Srbské ministerstvo zahraničných vecí prípad bezprostredne oficiálne nekomentovalo.

"Všetci sme v šoku. Nič nepoukazovalo na tragédiu. Vyšetrujeme okolnosti - je možné, že padol do depresie a nikto to nespozoroval. Bol to výnimočný odborník," citoval belehradský denník Kurir zdroj zo srbského rezortu diplomacie. Milinkovič po sebe podľa srbského denníka Blic zanechal šesťročného syna.

Stála misia Srbska pri NATO v Bruseli prípad nechcela komentovať. Milinkovič bol veľvyslancom Srbska pri NATO od roku 2009; osobitným vyslancom šéfa diplomacie vtedajšieho Srbska a Čiernej Hory pri Severoatlantickej aliancii bol od roku 2004.
 

Vyberte región